Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Τα λουτρά της Ν .Απολλωνίας!!!

                                                Προτάσεις για απόδραση
Πανοραμική άποψη ,υπέροχο τοπίο


Ένας μικρός οικισμός λίγα χιλιόμετρα έξω από το μεγάλο αστικό κέντρο της θεσσαλονίκης,έχοντας την ομορφιά της λίμνης Βόλβης από τη μία,τις θεραυπευτικές ιδιότητες των θερμών πηγών από την άλλη,το βουνό και την καθαρή ατμόσφαιρα της εξοχής,προσφέρουν στους επισκέπτες και στους λυόμενους ,τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης,ξεκούρασης και απόλαυσης.


Σε απόσταση 50 χλμ. ανατολικά από την Θεσσαλονίκη στην εθνική οδό προς Καβάλα, βρίσκονται τα λουτρά της Νέας Απολλωνίας. Η λουτρόπολη ανακαινίσθηκε και διαθέτει σύγχρονες μονάδες υδροθεραπείας. Οι ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή αποκαλύπτουν μακεδονική πόλη που χτίστηκε πιθανώς την εποχή του Περδίκκα Β (5ος π.Χ.) μετά την ένωση των παραλιακών οικισμών της περιοχής από τον φόβο των επιδρομών του Αθηναϊκού στόλου. Η πόλη αυτή αναπτύχθηκε ιδιαίτερα την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου και κατοικήθηκε έως τους Βυζαντινούς χρόνους.
Μπορείς να δεις το : 
 Ιαματικό λουτρό,του 16ου αιώνα.Εξαιρετικό δείγμα του είδους,εντυπωσιακό σε μέγεθος και  πολύ προσεγμένη αρχιτεκτονική.Μόλις 2 χιλ. από το χώρο των λουτρών.


Το Υδροθεραπευτήριο

Οι πηγές των ιαματικών υδάτων του Δήμου Απολλωνίας,βάση των χημικών αναλύσεων κατατάσσονται στις θειούχες αλκαλικές με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 43οC-58oC
Ενδείκνυνται στις ακόλουθες παθήσεις:

  Ρευματισμοί


- Ισχιαλγίες

- Οσφυαλγίες

- Επικονδυλίτιδες

- Παθήσεις κινητικού συστήματος

- Αυχενικό σύνδρομο

- Οστεοπόρωση

- Ημικρανίες


- Δερματολογικές παθήσεις (εκζέματα - ψωριάσεις - εξανθήματα - αλλεργικές δερματίτιδες)


- Γυναικολογικές παθήσεις


- Παθήσεις της ουροδόχου κύστης.


- Γενική αναζωογόνηση του οργανισμού

Εισπνεοθεραπευτήριο
Εισπνεοθεραπευτήριο
Στις εγκαταστάσεις των λουτρών του Δήμου Απολλωνίας λειτουργεί ένα υπερσύγχρονο εισπνοθεραυτήριο. Υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη ειδικού επιστημονικού προσωπικού,οι εισπνοές είναι  η πλέον κατάλληλη θεραπεία για παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος όπως:
  • Ρινίτιδες
  • Ιγμορίτιδες
  • Φαρυγγίτιδες-λαρρυγγίτιδες
  • Αλεργικό άσθμα
  • Πνευμονοπάθειες Χρόνιες
  • Επικονδυλίτιδες
                            Άννα- Μαρία Χ.Τάξη Στ

Δεν υπάρχουν σχόλια: