Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ρενέ Γκοσιί

                                                                 Ρενέ Γκοσινί    
Ο Ρενέ Γκοσινί γεννήθηκε στις 14 Αυγούστου του 1926 στο Παρίσι και πέθανε στις 5 Νοεμβρίου του 1977στο ίδιο μέρος. Ήταν Γάλλος συγγραφέας και συντάκτης πολωνικής καταγωγής, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός για τα κόμικς Αστερίξ και Λούκυ Λούκ,στα οποία και έγραφε τα σενάρια. Ο Γκοσινί γεννήθηκε σε μια οικογένεια Πολωνών μεταναστών.
Πέρασε χαρούμενη παιδική ηλικία  στο Μπουένος Άιρες και φοίτησε  στα γαλλικά σχολεία που βρισκόταν εκεί. Ξεκίνησε να ζωγραφίζει  πολύ νωρίς, εμπνευσμένος από τις εικονογραφημένες ιστορίες της οποίας αρεσκόταν  να διαβάζει.
 Όταν έχασε τον πατέρα του έγινε κατώτερος εικονογράφος σε διαφημιστικό πρακτορείο.Ταξίδεψε στη Γαλλία για να καταχθεί στο γαλλικό στρατό το 1946. Υπηρέτησε στο πεζικό και όταν  πήρε παραγωγή, ο Ρενέ διορίστηκε ως ο επίσημος εικονογράφος του συντάγματος του στρατού και έφτιαχνε εικονογραφήσεις.Το 1959 ο εκδοτικός οίκος Edifrance/Edipresse ξεκίνησε το περιοδικό Pilote.Ο Γκοσινί έγινε ένας από τους πιο παραγωγικούς συγγραφείς του περιοδικού. Ο Γκοσινί ξεκίνησε με τον Αστερίξ και έπειτα τις σειρές ο Μικρός Νικόλας και jenar Pistolet.

                                                                                                         
                                                                  
Χρύσα Κ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: